Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkami i olejem kokosowymJabłka:
Jabłka należy umyć, obrać i pokroić w grubszą kostkę.
Ciasto:
Następnie w pierwszej misce należy wymieszać składniki suche, czyli: mąkę, cukier, cynamon i proszek do pieczenia, w drugiej mokre - jajko, roztopiony olej kokosowy oraz mleko.
Suche składniki połączyć z mokrymi.
(Wystarczy wymieszać łyżką tylko do połączenia się całości.)
Na końcu do masy wmieszać uprzednio pokrojone jabłka.
Przygotowanie do pieczenia:
Formę do muffinek należy wyłożyć papierowymi papilotkami, a następnie wypełnić ciastem (do 3/4 wysokości papilotek).
Każde ciastko posypać płatkami migdałowymi.
Pieczenie:
Muffinki piec w rozgrzanym piekarniku przez 20-25 minut (do tzw. "suchego patyczka") w temperaturze 190 stopni.
Następnie ciastka należy wyjąć z blachy i pozostawić do ostudzenia.