Sposób przygotowania:
Muffinki z jabłkami i orzechami na maślance
Orzechy kroimy na mniejsze kawałeczki. Jabłka myjemy i wycieramy, kroimy i usuwamy gniazda nasienne. Obieramy i kroimy w kosteczkę, skrapiamy sokiem z cytryny. Przekładamy do miski i dodajemy jajko, maślankę, oba cukry i mieszamy.
Wsypujemy mąkę i proszek oraz orzechy i olej, mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 40 minut do suchego patyczka. Gotowe muffinki wyjmujemy z foremek i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Wsypujemy mąkę i proszek oraz orzechy i olej, mieszamy. Ciasto przekładamy do silikonowych foremek i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 - 40 minut do suchego patyczka. Gotowe muffinki wyjmujemy z foremek i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.