Sposób przygotowania:
Muffinki z kaszą manną, jabłkiem i cytryną
Do dużej miski wsypujemy kaszę mannę, mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sodę. Mieszamy. W drugiej misce mieszamy wszystkie składniki mokre: olej, mleko, jajka oraz sok z połówki cytryny.
Jabłka kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem i skrapiamy resztą soku z cytryny.
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy. Wrzucamy jabłka i mieszamy jeszcze przez chwilę.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy muffinki 17 minut w temperaturze 180 stopni.
Jabłka kroimy w kostkę, posypujemy cynamonem i skrapiamy resztą soku z cytryny.
Wlewamy składniki mokre do suchych i mieszamy. Wrzucamy jabłka i mieszamy jeszcze przez chwilę.
Nakładamy ciasto do formy wyłożonej papilotkami.
Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy muffinki 17 minut w temperaturze 180 stopni.