Sposób przygotowania:
Muffinki z kawałkami czekolady
1. Najpierw musimy ubić jajka z cukrem na puszystość.
2. Do tego dodajemy olej oraz mleko i miksujemy.
3. Dodajemy jeszcze mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie miksujemy.
4. Kroimy czekoladę mleczną w kosteczkę i dodajemy ją do masy. Dokładnie mieszamy.
5. Blaszkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy po porcji ciasta.
6. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach.
7. Z kolei białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią muffinki.
8. Gotowe!
Smacznego!
2. Do tego dodajemy olej oraz mleko i miksujemy.
3. Dodajemy jeszcze mąkę i proszek do pieczenia. Ponownie miksujemy.
4. Kroimy czekoladę mleczną w kosteczkę i dodajemy ją do masy. Dokładnie mieszamy.
5. Blaszkę do pieczenia muffinek wykładamy papilotkami. Nakładamy po porcji ciasta.
6. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach.
7. Z kolei białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dekorujemy nią muffinki.
8. Gotowe!
Smacznego!