Sposób przygotowania:
Muffinki z kremem czekoladowym
Do pierwszej miski wsypujemy wszystkie suche składniki , mąkę ,cukier proszek do pieczenia sodę i starte na tarce jabłko i startą czekoladę.
Do drugiej miski wlewamy olej maślankę wbijamy jajka mieszamy ręcznie trzepaczką albo mieszadłem od miksera do połączenia się składników
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy wymieszane suche składniki dodajemy starte jabłko
Mieszamy bardzo krótko tak wręcz niedbale .
Masy nie wolno długo mieszać.
Foremkę na muffinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami i napełniamy foremki ciastem.
Muffinki pieczemy około 25 minut studzimy najlepiej na desce drewnianej.
Śmietanę ubijamy z kremem czekoladowym.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki.
Górę dekorujemy dowolnie ozdobami jakie posiadamy.
POLECAM!!!
Do drugiej miski wlewamy olej maślankę wbijamy jajka mieszamy ręcznie trzepaczką albo mieszadłem od miksera do połączenia się składników
Do wymieszanych płynnych składników wsypujemy wymieszane suche składniki dodajemy starte jabłko
Mieszamy bardzo krótko tak wręcz niedbale .
Masy nie wolno długo mieszać.
Foremkę na muffinki 12 szt wykładamy papierowymi papilotkami i napełniamy foremki ciastem.
Muffinki pieczemy około 25 minut studzimy najlepiej na desce drewnianej.
Śmietanę ubijamy z kremem czekoladowym.
Krem przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy na babeczki.
Górę dekorujemy dowolnie ozdobami jakie posiadamy.
POLECAM!!!
Bo
gosia56
Bardzo dziękuję Bożenko;)
gusia1000