Sposób przygotowania:
Muffinki z kremem malinowymmuffinki
Składniki sypkie czyli mąkę, cukier i proszek wymieszać w jednej misce. W drugiej misce zmieszać składniki mokre czyli zmiksować jajka z jogurtem i olejem. Składniki mokre przelać do suchych i zmiksować krótko jedynie do połączenia składników.
Formy silikonowe do muffinek wyłożyć papilotkami. Napełnić je ciastem najlepiej do 3/4 wysokości. W każdą foremkę wcisnąć po 2 truskawki. Formy wstawić do piekarnika. Piec ok. 20 min. w temp. 200 stopni. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić.
dekoracja
Szklankę mleka zagotować. W pozostałym mleku rozmieszać budyń, mąkę i cukier i przelać na gotujące się mleko. Gotować, cały czas mieszając aż budyń zgęstnieje. Wystudzić. Zimny budyń zmiksować z masłem.
Na koniec dodać odrobinę barwnika dla wzmocnienia koloru ale nie jest to konieczne. Krem przełożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać dookoła babeczki kończąc na czubku. Na czubku kremu ułożyć truskawkę. Muffinki schłodzić przed podaniem w lodówce.