Sposób przygotowania:
Kakaowe muffinki z kremem mascarpone
Do miseczki wrzucamy serek mascarpone, dodajemy cukier, mąkę oraz białko. Mieszamy energicznie, aż składniki dobrze się połączą, a następnie wstawiamy masę do zamrażarki na pół godziny. Dzięki temu nadzienie podczas pieczenia nie spłynie na spód muffinek.
Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: cukier, mąkę, kakao, cukier waniliowy oraz sodę i mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre: mleko, jogurt naturalny, żółtko, olej i ocet.
Mieszamy, a następnie wlewamy składniki mokre do suchych i znów mieszamy do momentu ich połączenia. Do formy wyłożonej papilotkami nakładamy po jednej łyżce ciasta. Na to nakładamy po łyżeczce zmrożonego nadzienia, a na nie wykładamy resztę ciasta.
Pieczemy muffinki przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Do dużej miski wsypujemy wszystkie składniki suche: cukier, mąkę, kakao, cukier waniliowy oraz sodę i mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre: mleko, jogurt naturalny, żółtko, olej i ocet.
Mieszamy, a następnie wlewamy składniki mokre do suchych i znów mieszamy do momentu ich połączenia. Do formy wyłożonej papilotkami nakładamy po jednej łyżce ciasta. Na to nakładamy po łyżeczce zmrożonego nadzienia, a na nie wykładamy resztę ciasta.
Pieczemy muffinki przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Justi2401
monikaT83