ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1019]

Migdałowe ciasto na oleju

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo szybkie, łatwe, tanie i bardzo smaczne ciasto migdałowe, z polewą z czekolady jest jest idealnym ciastem na Wielkanoc ale i również na szybki deser, ciasto jest aromatyczne, wilgotne.

Migdałowe ciasto na oleju Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Migdałowe ciasto na oleju

 

Sposób przygotowania:

Migdałowe ciasto na oleju
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej od razu umieścić w pojemniku do miksowania ciasta.

Mikserem wszystko utrzeć na gładkie ciasto, forma silikonowa keksówka 30x15 cm, formy przełożyć ciasto, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.

Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polewę wylać na ciasto i posypać płatkami migdałowymi, odstawić do zastygnięcia polewy.
Migdałowe ciasto na oleju
Zamiast polewy z czekolady można dać lukier.

Tagi:

deser ciasto