Sposób przygotowania:
Migdałowe ciasto na oleju
Wszystkie składniki o temperaturze pokojowej od razu umieścić w pojemniku do miksowania ciasta.
Mikserem wszystko utrzeć na gładkie ciasto, forma silikonowa keksówka 30x15 cm, formy przełożyć ciasto, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polewę wylać na ciasto i posypać płatkami migdałowymi, odstawić do zastygnięcia polewy.
Mikserem wszystko utrzeć na gładkie ciasto, forma silikonowa keksówka 30x15 cm, formy przełożyć ciasto, wygładzić wierzch, piec w nagrzanym piekarniku na 180 C, grzanie góra/dół około 50 minut, do suchego patyczka.
Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, polewę wylać na ciasto i posypać płatkami migdałowymi, odstawić do zastygnięcia polewy.
SylaUla