Sposób przygotowania:
Waniliowe grzybko - muffinki z powidłami
Do miski wsypujemy cukier i wbijamy jajka - miksujemy długo na puch. W trakcie ubijania jajek z cukrem dodajemy nieco prawdziwej wanilii (ja dodałam mniej więcej tyle ile znajduje się na 2 cm odcinku laski). Kolejno wsypujemy 1 szklankę mąki zmieszaną z proszkiem do pieczenia, 0,5 szklanki śmietany, pozostałą mąkę i pozostałą śmietanką. Papilotki wkładamy do formy do pieczenia muffinek, nastepnie do każdej wkładamy po 1 pelnej łyżce ciasta i na to po 0,5 łyżeczki powideł śliwkowych. Muffinki piekłam ok. 25-27 minut w temp. 180*. Po ostudzeniu muffinki wyjęłam z papilotek, można posypać cukrem pudrem lub oblać rozpuszczoną czekoladą.