Sposób przygotowania:
Muffinki z truskawkami i malinami
Mąę przesiewamy do miseczki, dodajemy proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, cukier kryształ. Mieszamy i wsypujemy pokrojone wcześniej umyte i osuszone truskawki świeże.
W drugiej miseczce mieszamy jajka z mlekiem i maślanką. Dodajemy wystudzoną stopioną wcześniej margarynę, mieszamy dokładnie i wlewamy masę jajeczną do zawartości z mąką, czyli suche składniki.
Mieszamy aby składniki się połączyły i przekładamy do foremek na muffinki.
Na wierzchy układamy maliny i wstawiamy do piekarnika, pieczemy w 190 stopniach około 25 minut.
Upieczone można posypać cukrem pudrem.
W drugiej miseczce mieszamy jajka z mlekiem i maślanką. Dodajemy wystudzoną stopioną wcześniej margarynę, mieszamy dokładnie i wlewamy masę jajeczną do zawartości z mąką, czyli suche składniki.
Mieszamy aby składniki się połączyły i przekładamy do foremek na muffinki.
Na wierzchy układamy maliny i wstawiamy do piekarnika, pieczemy w 190 stopniach około 25 minut.
Upieczone można posypać cukrem pudrem.