Sposób przygotowania:
Muffiny jajeczne ze szpinakiem i fetą
Jajka wbić do miski i roztrzepać widelcem. Dodać suszone pomidory z czosnkiem i bazylią. Szpinak posiekać i dodać do jajek. Dodać również rozkruszony ser feta i dokładnie wymieszać.
Masę przełożyć do natłuszczonych masłem foremek na muffinki. Nakładamy tak ok 2/3 wysokości bo muffinki urosną, ja dałam troszke za dużo. Na wierzchu posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut aż jajka sie zetna. Podawac z pieczywem lub grzanka i warzywkami.
Masę przełożyć do natłuszczonych masłem foremek na muffinki. Nakładamy tak ok 2/3 wysokości bo muffinki urosną, ja dałam troszke za dużo. Na wierzchu posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20 minut aż jajka sie zetna. Podawac z pieczywem lub grzanka i warzywkami.
Nina W.