Sposób przygotowania:
Muffinkowe miseczki z kremem malinowym
1. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia dajemy do miski. Następnie margarynę z tymi składnikami rozcieramy opuszkami palców.
2. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Kolejno ciasto wstawiamy na 10 minut do lodówki.
4. Po tym czasie ciasto dzielimy na kilka części. Wałkujemy krążki. Blaszkę do pieczenia muffinek odwracamy do góry nogami i na wypuklenia nakładamy krążki ciasta formując miseczki.
5. Wstawiamy do piekarnika około 15-20 minut w 180 stopniach i pieczemy. Po upieczeniu ściągamy miseczki i odkładamy do wystygnięcia.
6. Kremówkę ubijamy na sztywno. Maliny rozgniatamy i dodajemy do kremówki przy tym miksując.
7. Dodajemy serek i jeszcze chwilkę ubijamy.
8. Krem przekładamy do miseczek i dekorujemy malinami.
9. Gotowe! Smacznego!
2. Dodajemy jajko i zagniatamy ciasto.
3. Kolejno ciasto wstawiamy na 10 minut do lodówki.
4. Po tym czasie ciasto dzielimy na kilka części. Wałkujemy krążki. Blaszkę do pieczenia muffinek odwracamy do góry nogami i na wypuklenia nakładamy krążki ciasta formując miseczki.
5. Wstawiamy do piekarnika około 15-20 minut w 180 stopniach i pieczemy. Po upieczeniu ściągamy miseczki i odkładamy do wystygnięcia.
6. Kremówkę ubijamy na sztywno. Maliny rozgniatamy i dodajemy do kremówki przy tym miksując.
7. Dodajemy serek i jeszcze chwilkę ubijamy.
8. Krem przekładamy do miseczek i dekorujemy malinami.
9. Gotowe! Smacznego!