Sposób przygotowania:
Tartaletki fistaszkowe z malinami i borówkami
Wyrabiamy kruche ciasto: w przesianej mące robimy dołek, do którego przesiewamy cukier puder, wbijamy jajko i wrzucamy masło.
Masło siekamy nożem, a potem ciasto zagniatamy ręcznie. Gdy składniki się połączą, kulkę ciasta owijamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy kawałki ciasta za pomocą foremek do babeczek, wylepiamy ciastem natłuszczone foremki.
Pieczemy 20-25 minut w 180 st.C. Tartaletki studzimy.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, mascarpone, masło orzechowe (część kremu z samej śmietany i mascarpone można odłożyć do dekoracji). Fistaszki siekamy.
Na spód ciastek kruchych wysypujemy trochę posiekanych orzechów, smarujemy kremem, na wierzch wykładamy borówki i maliny.
Masło siekamy nożem, a potem ciasto zagniatamy ręcznie. Gdy składniki się połączą, kulkę ciasta owijamy folią i wstawiamy do lodówki na pół godziny.
Następnie ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy kawałki ciasta za pomocą foremek do babeczek, wylepiamy ciastem natłuszczone foremki.
Pieczemy 20-25 minut w 180 st.C. Tartaletki studzimy.
Śmietanę ubijamy, dodajemy cukier, mascarpone, masło orzechowe (część kremu z samej śmietany i mascarpone można odłożyć do dekoracji). Fistaszki siekamy.
Na spód ciastek kruchych wysypujemy trochę posiekanych orzechów, smarujemy kremem, na wierzch wykładamy borówki i maliny.