Sposób przygotowania:
Wielkanocne kosze z owocami
Z mąki, schłodzonego masła, cukru i żółtek zagnieć kruche ciasto. Po schłodzeniu ciasto rozwałkuj i wyłóż nim natłuszczone formy, z pozostałego ciasta wytnij uchwyty do koszy. Ciastka piecz 20 min w 170 stop.
W między czasie przygotuj krem, żółtka ubij z cukrem po czym dodaj do nich zagotowaną śmietankę i wanilię, miskę z kremem ustaw na garnku z wrzącą wodą i energicznie ubijaj całość przez 25 min.
Kiedy krem zgęstnieje cienkim strumieniem dolej gorące masło, gotowy krem zdejmij z garnka i ubijaj aż do ostygnięcia.
Na ostudzone tartaletki wylej porcję kremu po czym umocuj uchwyty, całość udekoruj owocami.
Gotowe kosze wstaw do lodówki na 4-5 godzin.
W między czasie przygotuj krem, żółtka ubij z cukrem po czym dodaj do nich zagotowaną śmietankę i wanilię, miskę z kremem ustaw na garnku z wrzącą wodą i energicznie ubijaj całość przez 25 min.
Kiedy krem zgęstnieje cienkim strumieniem dolej gorące masło, gotowy krem zdejmij z garnka i ubijaj aż do ostygnięcia.
Na ostudzone tartaletki wylej porcję kremu po czym umocuj uchwyty, całość udekoruj owocami.
Gotowe kosze wstaw do lodówki na 4-5 godzin.