Sposób przygotowania:
Muffiny jajeczne z kabanosem
Ser zetrzeć na tarce (jeśli jest w kostce) lub drobno pokroić (jeśli mamy ser w plasterkach). Cebulkę w miarę drobno posiekać, kabanosy pokroić. Białka ubić na pianę. Do ubitej piany dodać starty lub pokrojony ser, pokrojoną cebulkę i kabanosy,olej, żółtka i przyprawy (u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany i koperek suszony).
Wszystko ręcznie wymieszać. Przygotowaną masę jajeczną przelać do blaszki do wypieku muffinek, w której wcześniej należy umieścić papierowe papilotki.
Piec muffinki 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni.
Wszystko ręcznie wymieszać. Przygotowaną masę jajeczną przelać do blaszki do wypieku muffinek, w której wcześniej należy umieścić papierowe papilotki.
Piec muffinki 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni.