Muffiny jajeczne z kabanosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Coś zamiast jajecznicy, jajka w innej formie dobre na przekąskę, czy jako opcja na śniadanie lub kolację, można przygotować ze swoimi ulubionymi dodatkami, u mnie z dodatkiem kabanosów i cebulki.

Muffiny jajeczne z kabanosem

Składniki:

Muffiny jajeczne z kabanosem

 

Sposób przygotowania:

Muffiny jajeczne z kabanosem
Ser zetrzeć na tarce (jeśli jest w kostce) lub drobno pokroić (jeśli mamy ser w plasterkach). Cebulkę w miarę drobno posiekać, kabanosy pokroić. Białka ubić na pianę. Do ubitej piany dodać starty lub pokrojony ser, pokrojoną cebulkę i kabanosy,olej, żółtka i przyprawy (u mnie sól, pieprz, czosnek granulowany i koperek suszony).

Wszystko ręcznie wymieszać. Przygotowaną masę jajeczną przelać do blaszki do wypieku muffinek, w której wcześniej należy umieścić papierowe papilotki.

Piec muffinki 20 - 25 minut w temperaturze 170 stopni.