Sposób przygotowania:
Muffinki na słono z warzywami
Mąkę przesiać do miseczki, dodać sodę oczyszczoną. Masło lub margarynę stopić i ostudzić. Jajka roztrzepać widelcem, dodać wystudzone masło. Wymieszać i wlać mleko i maślankę i ponownie wymieszać.
Do mąki dodać pokrojone warzywa mogą być ulubione i groszek zielony. wymieszać i zmieszać zawartość z obu misek. Wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą i przekładać do foremek na muffinki, posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika na 20 minut w 190 stopniach.
Do mąki dodać pokrojone warzywa mogą być ulubione i groszek zielony. wymieszać i zmieszać zawartość z obu misek. Wymieszać, przyprawić do smaku pieprzem i solą i przekładać do foremek na muffinki, posypać startym serem.
Wstawić do piekarnika na 20 minut w 190 stopniach.