patunia87

patunia87

Złoty Ekspert
[Przepisów: 803]

Chleb żytnio-pszenny z maszyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszny i podstawowy chleb żytnio-pszenny z maszyny. Pyszny i chrupiący chlebek dla każdego. Idealnie smakuje z masłem.

Chleb żytnio-pszenny z maszyny

Składniki:

Chleb żytnio-pszenny z maszyny

 

Sposób przygotowania:

Chleb żytnio-pszenny z maszyny
Do maszyny wlewam najlpierw mokre składniki a potem suche. Naciskam program podstawowu, chrupka skórka oraz waga 500g.

Całość z wyrośnięcia w maszynie wyniesie ok 3 godzin.

Po upieczeniu pamiętajmy żeby chlebek wystygł całkowicie. Kiedy będzie zimny kroję i zostawiam w bawełnianej sciereczce.

Smakuje idealnie z masłem.