lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Muffiny orzechowo malinowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Muffiny wyszły niezwykle delikatne

Muffiny orzechowo malinowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffiny orzechowo malinowe

 

  • 350 gram mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 jaja
  • 200 gram mleka orzechowego
  • 75 ml oleju
  • konfitura malinowa 12 łyżeczek

Sposób przygotowania:

Muffiny orzechowo malinowe
1. Miksujemy jaja z cukrem na puch. 2. Dodajemy make z proszkiem do pieczenia. 3. Dodajemy na przemian mleko i olej . 4. Miksujemy wszystkie składniki , przelewamy ciasto do foremek wychodzi 12 sztuk. 5. Na wierzch kładziemy łyżeczkę konfitur z malin. 6. Pieczemy  w 170 stopniach 20-25 minut.
Muffiny orzechowo malinowe
Miksujemy jaja z cukrem aż podwoi swoją obiętość
Muffiny orzechowo malinowe
Dodajemy mleko orzechowe i nadal miksujemy
Muffiny orzechowo malinowe
Przelwamy zmiksowane ciasto do foremek :)
Muffiny orzechowo malinowe
Na wierzch kładziemy konfiturę malinową łyżeczkę