Sposób przygotowania:
muffiny z budyniem
Dwie szklanki mąki wsypujemy do jednej miski. Dodajemy do niej również dwie łyżeczki proszku do pieczenia, cukier i mieszamy suche składniki ze sobą. W oddzielnej misce łączymy mokre składniki : szklanka kefiru, pół szklanki oleju oraz wbijamy jedno jajo. Miesza się najlepiej trzepaczką - wtedy mamy pewność że dokładnie się produkty połączą. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mokre składniki przelewamy do suchych i mieszamy niestarannie. Formy na muffiny natłuszczamy i przelewamy ciasto do 3/4 wysokości. Pieczemy ok 35 minut. Dwie szklanki mleka zagotowujemy . W połowie szklanki mleka rozrabiamy nasze budynie. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn budyniowy i dokładnie szybkim ruchem mieszamy nasz budyń aż zgęstnieje. Muffiny nadziewamy budyniem za pomocą worka cukierniczego lub szprycy. Posypujemy cukrem pudrem.