Sposób przygotowania:
Muffiny z czekoladą i bitą śmietaną
Do mleka dodajemy rozpuszczone ostudzone masło oraz rozbełtane jajko, dobrze wymieszać, następnie dodać cukier i cukier waniliowy oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą, ponownie wszystko dokładnie wymieszać, dodając kawałki czekolady.
Tak przygotowanym ciastem napełniamy foremki muf-finek do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 - 25 min w piekarniku nagrzanym do 190 - 200 stopni .C
Muffiny sprawdzamy patyczkiem jeżeli sie nie kleją to muffiny są gotowe.
Po upieczeniu i wystudzeniu, dekorujemy bitą śmietaną i koralikami.
Tak przygotowanym ciastem napełniamy foremki muf-finek do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 - 25 min w piekarniku nagrzanym do 190 - 200 stopni .C
Muffiny sprawdzamy patyczkiem jeżeli sie nie kleją to muffiny są gotowe.
Po upieczeniu i wystudzeniu, dekorujemy bitą śmietaną i koralikami.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
BozenaMatuszczyk
Dziękuję .
monikaro
BozenaMatuszczyk
Witaj to zależy jakiej wielkości masz foremki mnie wyszło 12 szt .