Sposób przygotowania:
Muffiny z czekolada i pomarańczą
Zacznijmy od przygotowania sobie czekolady, siekamy ją na drobne kawałki, ja robie to za pomocą tasaka, odstawiamy na bok.
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, solę i sól, a w drugiej cukier , jajko, mleko, olej, skórkę z pomarańczy i ekstrakt z wanilii mikserem. Następnie powoli dodajemy suchych składników i całość dokładnie mieszamy na wolniejszych obrotach. Na koniec wmieszamy rozdrobnioną czekoladę.
Formę do muffin wyłożoną papilotkami wypełniamy do 2/3 wysokości masą i pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Mi wyszło ok 20 muffin, zalezy od wielkości formy.
W jednej misce mieszamy mąkę, proszek, solę i sól, a w drugiej cukier , jajko, mleko, olej, skórkę z pomarańczy i ekstrakt z wanilii mikserem. Następnie powoli dodajemy suchych składników i całość dokładnie mieszamy na wolniejszych obrotach. Na koniec wmieszamy rozdrobnioną czekoladę.
Formę do muffin wyłożoną papilotkami wypełniamy do 2/3 wysokości masą i pieczemy ok 25 minut w 180 stopniach.
Mi wyszło ok 20 muffin, zalezy od wielkości formy.