Sposób przygotowania:
Muffiny z dużą ilością czekolady
Potrzebne nam są dwie miski. W jednej miksuję jajka, cukier, mleko i olej na gładką masę. W drugiej misce mieszam suche składniki: mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier waniliowy. Czekoladę masakruję tłuczkiem lub rozdrabniam nożem. Mieszam suche składniki z mokrymi oraz dosypuję pokruszoną czekoladę. Przelewam ciasto do papierowych foremek do wypieku muffinów - na około 3/4 wysokości. Wierzch każdej obsypuję czekoladowymi dropsikami. Piekę około 20 minut w temp 180C - aż nam pięknie wyrosną. Można sprawdzić czy są gotowe nakłuwając wykałaczką.
Gosia85
monikaT83
Beatris
-Natka-
Elficzna
no z dwie sztuki zostały :) (akurat dla nas do kawy)
edytaha
Uwielbiam takie czekoladowe szaleństwo, ale dla mnie neistety zabrakło :(
Elficzna
Kochana jeśli masz ochotę do nas dołączyć to z przyjemnością upiekę kolejną porcję :)
edytaha
Hihi, wiedziałam, że masz dobre serduszko :)))