Sposób przygotowania:
Muffiny z dynią i czekoladą
Jajka utrzeć z cukrem trzcinowym. Cały czas miksując wlewać olej.
Do drugiej miski wsypać mąkę pszenną i orkiszową, dodać sodę i proszek do pieczenia. Wsypać suszoną żurawinę.
Obie czekolady pokroić w kosteczkę, wrzucić do mąki. Dynię odcisnąć z nadmiaru soku, wrzucić do pierwszej miski, wymieszać.
Dodać suche składniki (zawartość drugiej miski) i wymieszać łyżką do połączenia składników. Do foremki wyłożonej papilotkami nałożyć ciasto, piec około 20 minut w 180 stopniach.
Wystudzić na kratce.
Do drugiej miski wsypać mąkę pszenną i orkiszową, dodać sodę i proszek do pieczenia. Wsypać suszoną żurawinę.
Obie czekolady pokroić w kosteczkę, wrzucić do mąki. Dynię odcisnąć z nadmiaru soku, wrzucić do pierwszej miski, wymieszać.
Dodać suche składniki (zawartość drugiej miski) i wymieszać łyżką do połączenia składników. Do foremki wyłożonej papilotkami nałożyć ciasto, piec około 20 minut w 180 stopniach.
Wystudzić na kratce.
SylaUla
lukrowanepierniczki