Sposób przygotowania:
Pomarańczowe muffiny z dynią hokkaido
Dynię oczyścić z nasion, pokroić na kawałki, włożyć do garnka, wlać 2 łyżki wody, rozgotować, ostudzić. Masło rozpuścić, przestudzić. Żółtka z cukrem i cukrem waniliowym utrzeć do białości. Dodać pure z dyni, sok z pomarańczy, zmiksować. Następnie wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i otartą skórkę z pomarańczy. Dokładnie wymieszać. Pod koniec delikatnie wmieszać sztywno ubitą pianę z białek z dodatkiem szczypty soli. Ciasto wyłożyć do przygotowanych foremek. Na wierzch ułożyć po kawałeczku oczyszczonej pomarańczy. Piec w nagrzanym piekarniku około 20-25 minut w temp 180 stopni. Upieczone babeczki oprószyć cukrem pudrem.