Sposób przygotowania:
Razowe muffiny z malinami i białą czekoladąŁączenie suchych składników

Do miski wsypujemy dwa rodzaje mąki, przesiany proszek do pieczenia, cukier puder, płatki owsiane i pokrojoną w drobną kostkę białą czekoladę. Wszystkie składniki mieszamy.
Łączenie mokrych składników

Do naczynia wlewamy mleko, dodajemy jajko, olej i wszystko mieszamy .
Przygotowanie masy na muffiny

Mokre składniki ciasta wlewamy do miski z przygotowanymi suchymi składnikami i mieszamy (krótko).
Dodanie malin i przelanie do papilotek

Na sam koniec do masy dodajemy świeże maliny (zimą możemy użyć mrożone) i bardzo delikatnie mieszamy. Przekładamy masę łyżką do papilotek, napełniając je do 3/4 wysokości. Pieczemy w temp. 190 st. C ok 25 minut.
Studzenie muffinów

Upieczone muffiny wykładamy na kratę i studzimy
Podanie muffinów

Wystudzone muffiny podajemy jako deser w towarzystwie kawy/herbaty, możemy posypać je cukrem pudrem wg. uznania. Świetnie sprawdzą się jako drugie śniadanie do pracy :) SMACZNEGO!