Sposób przygotowania:
Muffiny z malinami
Maliny umyć, osączyć na sicie
Ciasto Do miski wybić całe jajka, dodać olej i mleko, zmiksować. Do następnej miski dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier, dokładnie wymieszać. Wlewać mokre składniki, cienkim strumieniem do suchych składników, wymieszać łyżką.
Napełnić foremki silikonowe 3/4 wysokości, wcisnąć do ciasta po 4 maliny.
Piec w piekarniku w 200 stop, przez około 25 minut.
Ostudzone muffinki oprószyć cukrem pudrem.
Ciasto Do miski wybić całe jajka, dodać olej i mleko, zmiksować. Do następnej miski dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukier, dokładnie wymieszać. Wlewać mokre składniki, cienkim strumieniem do suchych składników, wymieszać łyżką.
Napełnić foremki silikonowe 3/4 wysokości, wcisnąć do ciasta po 4 maliny.
Piec w piekarniku w 200 stop, przez około 25 minut.
Ostudzone muffinki oprószyć cukrem pudrem.