Sposób przygotowania:
Muffiny z marchewką gotowaną
Ugotowaną marchewkę kroimy w kostkę. Wrzucamy do miski. Dodajemy do pokrojonej marchewki dwie szklanki mąki, proszek do pieczenia, szczypte soli i pół łyżeczki pieprzu.. Mieszamy składniki ze sobą. W oddzielnej misce łączymy ze sobą szklankę kefiru , pół szklanki oleju, trzy łyżki śmietany oraz wbijamy jajo. Mieszamy dokłądnie, aż się połączą skłądniki. Piekarnik nastawiamy do 180 stopni. Do suchych składników przelewamy mokre i mieszamy - nie musimy dokładnie mieszać , tylko tak aby składniki się połączyły. Formeki na muffiny smarujemy lekko olejem żeby ciasto nei przykleiło się do blaszki. Napełniamy je do 3/4 wysokości i pieczemy ok 35 minut. Sprawdzamy suchym patyczkiem ( wykałaczką ) czy nasze muffiny już są upieczone czy też nie. Najlepiej smakują na ciepło.