Sposób przygotowania:
muffiny z pieczarkami
Pieczarki myjemy. Kroimy w paski. podsmażamy na masełku. Dwie szklanki mąki, proszek do peiczenia, sól i pieprz wsypujemy do jednej miski. Do drugiej miski wlewamy szklankę jogurtu greckiego, pół szklanki oleju, jajo i wszystkie te składniki ze sobą mieszamy dokłądnie, aby się połączyły. Następnie do mokrych składników dodajemy podsmażone pieczarki , mieszamy. Do suchych składników wlewamy mokre. I mieszamy ze sobą wszystko. Mogą być grudki. Formy na muffiny natłuszczamy i ciasto wylewamy do każdej z nich na 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni ok. 30 minut. Najlepiej jest sprawdzić czy nasze muffiny są już dobre przez wbicie patyczka w jedną z nich. Jeżeli na patyczku nie zostanie ciasto - oznacza że jest już upieczone.