Sposób przygotowania:
Mufinki biszkoptowe Babcigramolki
Włączyć piekarnik na 200 stopni. Oddzielić białka od żółtek . Wymieszać obie mąki z proszkiem . Ubić cukier z białkami na sztywną pianę . Dodawać po 1 żółtku i 2 łyżki mąki cały czas ubijając . Gdy składniki się już połączą wsypać pokruszoną czekoladę i delikatnie wymieszać łyżką . Foremki do mufinek ( dwie duże – takie po 6 sztuk ) wyłożyć papierowymi wkładkami ( do babeczek ) .Rozłożyć ciasto ( tak do 2/3 wysokości ). Wstawić do piekarnika i piec przez ok. 15 minut ( trzeba pilnować i sprawdzić patyczkiem do ciasta po 12 minutach ,żeby się nie przypaliły . Można po wierzchu udekorować lukrem , polewą , posypać cukrem pudrem – jak kto lubi.
A.B.
dor.ota
tigeerek
AGA600
Babciagramolka
To są mufinki biszkoptowe - tłuszczu w nie ma . Wyrastają jak małe babeczki z ciasta biszkoptowego . W sumie są suchym ciastem - tak jak by upiec biszkopt z kawałkami czekolady.
Dzieciom smakowały .