Polpal

Polpal

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 153]

Mufinki brązowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Babeczki z brązowym cukrem i galaretką truskawkową w środku.

Mufinki brązowe Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mufinki brązowe

 

  • 1 szkl. cukru brązowego
  • 8 łyżek masła to jest 1/4 kostki
  • 1 szkl. mleka
  • 1 jajko
  • 2 szkl. mąki
  • 1/2 łyżeczki soli oraz sody oczyszczonej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki wanilii
  • galaretka truskawkowa

Sposób przygotowania:

Mufinki brązowe
Nastawić piekarnik na 215 - 220 stopni C. Przesiać przez sito składniki suche - mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia. W osobnej misce ubić masło z cukrem, dodać jajko i mleko i wymieszać dobrze. Następnie dodać mąkę i połączyć składniki ręcznie mieszając niezbyt długo. Nałożyć trochę ciasta do papierków mufinowych, wycisnąć trochę galaretki w środek i przykryć ciastem. Piec 15 do 20 minut, do suchego patyczka, zwykle 15 min. wystarczy. Udekorować ubitą śmietaną i galaretką truskawkową.
Mufinki brązowe
Galaretka truskawkowa kupna, może też być własmoręcznie zrobiona.

Tagi:

jajko jajka