Sposób przygotowania:
Mule w dwóch serach
Sprawdzamy świeżość muli - do spożycia będą nadawać się mule zamknięte, a z otwartych - te, które po uderzeniu o stół natychmiast się zamkną. Mule oczyszczamy.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, posiekaną cebulkę i chili, podsmażamy, wlewamy białe wino. Wrzucamy mule, trzymamy na ogniu kilka minut, wykładamy.
Do sosu dodajemy startą mozzarellę, chwilę gotujemy, doprawiamy sos solą i pieprzem.
Mule przekładamy do naczynia żaroodpornego, do środka wkładamy kawałki szynki serrano, polewamy sosem, chwilę zapiekamy.
Przed podaniem oprószamy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.
Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy posiekany czosnek, posiekaną cebulkę i chili, podsmażamy, wlewamy białe wino. Wrzucamy mule, trzymamy na ogniu kilka minut, wykładamy.
Do sosu dodajemy startą mozzarellę, chwilę gotujemy, doprawiamy sos solą i pieprzem.
Mule przekładamy do naczynia żaroodpornego, do środka wkładamy kawałki szynki serrano, polewamy sosem, chwilę zapiekamy.
Przed podaniem oprószamy startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki.