Sposób przygotowania:
Mule w białym winieETAP 1:
Mule myjemy i w razie potrzeby czyścimy pod wodą. Te które są otwarte na tym etapie trzeba puknąć w skorupkę, jeśli się zamkną można ich użyć, jeśli jednak pozostaną otwarte - trzeba wyrzucić.
Na rozgrzaną oliwę dodajemy posiekany ząbek czosnku, niewielką ostrą papryczkę, szalotkę i szczyptę świeżego oregano. Podsmażamy.
ETAP 2:
Do podsmażonego czosnku i papryki dodajemy mule. Dolewamy białe wino
ETAP 3:
Całość dusimy ok 10 minut, co chwilę mieszając, dodajemy pokrojone suszone pomidory. Ważne jest aby po tym etapie wszystkie mule które zostały zamknięte - wyrzucić.
Magdalena88
niezły kąsek
Marika-
Jullia_
Dziękuję, zachęcam do spróbowania:)