Sposób przygotowania:
Mule w sosie maślano-winno-cytrynowym
W dużym garnku roztopić masło. Dodać pokrojoną w piórka cebulę, posiekany czosnek, sok z cytryny, wino, sól i pieprz. Chwilę poddusić, do momentu aż sos lekko zgęstnieje.
Dodać dobrze opłukane mule i przykryć szczelną pokrywką. Od czasu do czasu przemieszać (najlepiej potrząsnąć garnkiem). Gotować do momentu otwarcia się muszli.
Rozłożyć mule do naczyń i posypać natką pietruszki. Podawać z bagietką. Przepis pochodzi z firmy AJA Świeże ryby i owoce morza
Dodać dobrze opłukane mule i przykryć szczelną pokrywką. Od czasu do czasu przemieszać (najlepiej potrząsnąć garnkiem). Gotować do momentu otwarcia się muszli.
Rozłożyć mule do naczyń i posypać natką pietruszki. Podawać z bagietką. Przepis pochodzi z firmy AJA Świeże ryby i owoce morza