Sposób przygotowania:
Murzynek mocno kakaowy
Składniki temperatura pokojowa = do pojemnika wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, kakao, jajka, olej rzepakowy, mleko i mikserem wszystko utrzeć na gładką masę.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i piec w na grzanym piekarniku 190C, grzanie góra/dół do suchego patyczka 45 minut.
W czasie pieczenia do garnuszka dodać palmę i stopić, lekko wystudzić i dodać kakao, cukier puder, mąkę, czekoladę kuleczki lub zmiksowaną w rozdrabniaczu tabliczkę czekolady, jajko i rózgą wszystko wymieszać.
Zaraz po upieczeniu nie wyłączać piekarnika, otworzyć piekarnik, ciasto ponakłuwać widelcem.
Na wierzch ciasta wyłożyć masę kakaową i piec dalej z 12 minut, ciasto wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem.
Tortownica 24 cm z papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy i piec w na grzanym piekarniku 190C, grzanie góra/dół do suchego patyczka 45 minut.
W czasie pieczenia do garnuszka dodać palmę i stopić, lekko wystudzić i dodać kakao, cukier puder, mąkę, czekoladę kuleczki lub zmiksowaną w rozdrabniaczu tabliczkę czekolady, jajko i rózgą wszystko wymieszać.
Zaraz po upieczeniu nie wyłączać piekarnika, otworzyć piekarnik, ciasto ponakłuwać widelcem.
Na wierzch ciasta wyłożyć masę kakaową i piec dalej z 12 minut, ciasto wystudzić dobrze i przed podaniem posypać pudrem cukrem.