Sposób przygotowania:
Murzynek składany
Ciasto:
Margarynę roztopić dodać cukier , wlać mleko , dodać kakao wszystko wymieszać i zagotować . Ostudzić. Do ostygniętej masy czekoladowej dodać żółtka i utrzeć. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać na 3 blachy wyłożone papierem do pieczenia. Upiec.
Ser:
Do garnka z grubym dnem wrzucamy margarynę, ser, jajka, cukier waniliowy, cukier puder zagotowujemy mieszając. Budyń mieszamy w mleku i wlewamy do sera zagotowujemy mieszając i gotujemy jeszcze ok 5 minut. Ser lekko przestudzić.
Przestygniętym serem przełożyć upieczone czekoladowe placki.
Wierzch polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.
Margarynę roztopić dodać cukier , wlać mleko , dodać kakao wszystko wymieszać i zagotować . Ostudzić. Do ostygniętej masy czekoladowej dodać żółtka i utrzeć. Pod koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia . Białka ubić na sztywną pianę i wymieszać z ciastem. Ciasto podzielić na 3 części i rozlać na 3 blachy wyłożone papierem do pieczenia. Upiec.
Ser:
Do garnka z grubym dnem wrzucamy margarynę, ser, jajka, cukier waniliowy, cukier puder zagotowujemy mieszając. Budyń mieszamy w mleku i wlewamy do sera zagotowujemy mieszając i gotujemy jeszcze ok 5 minut. Ser lekko przestudzić.
Przestygniętym serem przełożyć upieczone czekoladowe placki.
Wierzch polać polewą i posypać płatkami migdałowymi.