Sposób przygotowania:
Murzynek z nutką przyprawy korzennej
Masło, kakao, cukier, przyprawę korzenną oraz wodę zagotować, następnie ostudzić dodać alkohol. Z całości odlać 1/2 szklanki, do reszty dodawać stopniowo żółtka, przesianą i wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą mąkę oraz ubite na sztywną pianę białka. Całość dokładnie wymieszać.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do 170 stopni około 50 -60 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto polać pozostawioną częścią masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Rada;
Można przygotować oddzielnie polewę czekoladową.
Ciasto również można posypać posiekanymi orzechami lub migdałami.
Ciasto wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą formę. Piec w średnio nagrzanym piekarniku do 170 stopni około 50 -60 minut.
Upieczone i ostudzone ciasto polać pozostawioną częścią masy i posypać wiórkami kokosowymi.
Rada;
Można przygotować oddzielnie polewę czekoladową.
Ciasto również można posypać posiekanymi orzechami lub migdałami.
gusia1000