Sposób przygotowania:
Murzynek mojej cioci
Cukier,woda,masło,kakao,cukier waniliowy zagotować 5 min. Ostudzić,do chłodnej masy dodać mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia i żółtka.Wszystko wyrobić mikserem ,widełkami do piany.Na końcu dodać białka ubite na sztywno,delikatnie wymieszać Piec w 180 st.około 50-60 min. Gdy ciasto przestygnie,do gotującej wody wrzucić polewę czekoladową i rozpuścić. Ciasto posmarować czekoladą i posypać wiórkami kokosowymi lub dowolnymi bakaliami.Smacznego ciasto jest naprawdę wyśmienite i wydajne.
elutka
anullka7
Tak zle był ustawiony aparat,potem przestawiłam,ale chyba dwóch zdjęć nie da rady wstawić,a czy jest możliwość usunięcia tego? i wstawienia innego?
darek112
ank_a
Pierwszy wypiek na świeta i klapa.
Jest przypieczony zbyt mocno w 50 min w 180 C aż twardy po bokach
Niewiem czy to wina piekarnika czy przepisu.
Wyszło na to że okroiłam całe ciasto.
W smaku bardzo dobre, puszyste, gdyby nie.....
Gdybym wiedziała, szybciej nastawiłabym zegar :-(