Sposób przygotowania:
Murzynek wg LIDZIA
Kostkę margaryny wrzucic do rondla. Dodac cukier i kakao. Zagotowac. Odlac pół szklanki na polewę. Do reszty masy, po ostudzeniu, dodac jajka, mąkę z proszkiem do pieczenia i aromat. Wszystko dokładnie wymieszac lub utrzepac mikserem.
Blaszkę wysmarowac tłuszczem i posypac tartą bułką. Wlac ciasto. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Wystudzic, polac polewą.
Jeśli użyjemy formy w kształcie gwiazdki - ciasto jest idealne do podania na świątecznym stole.
Blaszkę wysmarowac tłuszczem i posypac tartą bułką. Wlac ciasto. Piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Wystudzic, polac polewą.
Jeśli użyjemy formy w kształcie gwiazdki - ciasto jest idealne do podania na świątecznym stole.