Sposób przygotowania:
Murzynek z masą serkową i truskawkamiPrzygotowanie masy czekoladowej:
Do rondla wsypujemy cukier i kakao, wlewamy olej i wodę. Doprowadzamy do wrzenia cały czas mieszając. Gotujemy ok 1 minutę. Następnie zdejmujemy z ognia i studzimy.
Przygotowanie ciasta:
Masę czekoladową dokładnie studzimy. Do masy dodajemy ubite jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie mieszamy.
Pieczenia ciasta
Ciasto wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Następnie ciasto dokładnie studzimy.
Masa serkowa:
Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Studzimy. Serek dokładnie miksujemy. Dodajemy tężejącą galaretkę. Dokładnie mieszamy. Schładzamy aby masa zaczęła gęstnieć. Na ciasto wylewamy masę. Na wierzchu układamy truskawki. Schładzamy.
Smacznego!