Sposób przygotowania:
Murzynek z kokosem
Murzynek: 1. Do garnka włożyłam margarynę , rozpuściłam ją. 2. Dodałam cukier mieszałam do rozpuszczenia. 3. W trakcie dodałam wodę i wódkę mieszałam cały czas . 4. Kakao dodała w trakcie mieszania poczekałam aż zacznie wrzeć i wyłączyłam zostawiłam do ostudzenia . 5. Masa się studzi- jest już gotowa , dodajemy mąka z proszkiem do pieczenia i osobno ubitą piane z białek . 6. Delikatnie łączymy i przekładamy masę do prostokątnej blaszki na ciasto wysmarowanej margaryną i i obsypaną bułka tartą . Masa kokosowa: 1. Do garnka wkładam margarynę , rozpuszczam z mlekiem i cukrem . 2. Dodaje wiórka kokosowe i mieszam do momentu kiedy wchłonie się całe mleko . 3. Masę kokosowa przekładam na ciasto i piekę w 180 stopniach 50 minut . 4. Wyszło bardzo smaczne i wilgotne .