Renia_Kawa

Renia_Kawa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 100]

Murzynek z orzechami.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Proste w wykonaniu ciasto dla tych co nie maja wprawy w pieczeniu.

Murzynek z orzechami. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Murzynek z orzechami.

 

Sposób przygotowania:

Murzynek z orzechami.
Cukier, mąkę i sodę wsypujemy do jednej misy i mieszamy łyżką. Następnie dodajemy mleko, olej, jajo, dżem, cynamon oraz kakao i miksujemy co najmniej 5 minut. Podłużną formę smarujemy olejem, obsypujemy bułką tartą i wlewamy do niej ciasto. Jeśli chodzi o piekarniki elektryczne, to zalecam piec 90 minut w temperaturze 140 stopni na najniższej półce z nawiewem gorącego powietrza (taka opcja piekarnika). Na koniec rozpuszczamy czekoladę w kąpieli wodnej i polewamy ostygłe ciasto. Jeszcze tylko posypujemy orzechami. Smacznego!
Murzynek z orzechami.
Oto murzynek w całej swej okazałości. Można spróbować polewy z białe czekolady.

Tagi:

czekolada