Sposób przygotowania:
Murzynek z truskawkami
Do rondelka wrzucić: margarynę, kakao, cukier waniliowy, wodę i cukier. Wszystkie te składniki zagotować i odlać 3/4 szklanki na polewę.
Resztę masy ostudzić.
Do masy dodać: żółtka, mąkę przesianą z proszkiem.
Masę zmiksować na jednolitą konsystencję.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarować ciasto polewą.
Dodać ubite na piane białka, wmieszać je delikatnie łyżką.
Wyłożyć na silikonową formę na babkę wysmarowaną tłuszczem.
Ułożyć umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki. Piec w 180*C około 40-50 minut, aż ciasto będzie odstawało od brzegów formy.
Warto sprawdzić patyczkiem w środku czy jest już suche.
Resztę masy ostudzić.
Do masy dodać: żółtka, mąkę przesianą z proszkiem.
Masę zmiksować na jednolitą konsystencję.
Po upieczeniu i przestudzeniu posmarować ciasto polewą.
Dodać ubite na piane białka, wmieszać je delikatnie łyżką.
Wyłożyć na silikonową formę na babkę wysmarowaną tłuszczem.
Ułożyć umyte, osuszone i pozbawione szypułek truskawki. Piec w 180*C około 40-50 minut, aż ciasto będzie odstawało od brzegów formy.
Warto sprawdzić patyczkiem w środku czy jest już suche.