iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Mus czekoladowo-truskawkowy

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie deserki wyglądają bardzo apetycznie i są bardzo smaczne. Często robię takie gdy jest sezon na truskawki.

Mus czekoladowo-truskawkowy

Składniki:

Mus czekoladowo-truskawkowy

 

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowo-truskawkowy
Żelatynę rozpuszczamy w małej ilości gorącej wody, ubijamy śmietanę z cukrem pudrem, odkładamy 1/4 masy. Do pozostałej masy dodajemy żelatynę, truskawki blendujemy dokładnie i mieszamy z bitą śmietaną. Pucharki bądź szklanki od wewnątrz polewamy czekoladą i napełniamy musem truskawkowym do 3/4 głębokości, dopełniamy masą białą, polewamy czekoladą i układamy po jednej truskawce w pucharku, wstawiamy do lodówki.