Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy
Czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej na małym ogniu, aż powstanie jednolita masa.
Jaja rozkłócamy , wlewamy do czekolady. Mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje.
Masę studzimy do temperatury pokojowej.
Śmietanę ubijamy z cukrami, łączymy z masą i przelewamy do pucharków.
Mus wstawiamy na godzinę do lodówki.
Podajemy z owocami, żelkami lub bitą smietaną.
Jaja rozkłócamy , wlewamy do czekolady. Mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje.
Masę studzimy do temperatury pokojowej.
Śmietanę ubijamy z cukrami, łączymy z masą i przelewamy do pucharków.
Mus wstawiamy na godzinę do lodówki.
Podajemy z owocami, żelkami lub bitą smietaną.