glam89

glam89

Kucharz
[Przepisów: 17]

Mus czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczny i bardzo łatwy w wykonaniu deser czekoladowy.

Mus czekoladowy

Składniki:

Mus czekoladowy

 

  • 2 czekolady mleczne
  • 2 szkl śmietany kremówki
  • 2 jajka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 op. cukru waniliowego

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy
Czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej na małym ogniu, aż powstanie jednolita masa.
Jaja rozkłócamy , wlewamy do czekolady. Mieszamy i podgrzewamy aż masa zgęstnieje.
Masę studzimy do temperatury pokojowej.
Śmietanę ubijamy z cukrami, łączymy z masą i przelewamy do pucharków.
Mus wstawiamy na godzinę do lodówki.
Podajemy z owocami, żelkami lub bitą smietaną.