Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy 13
W garnuszku wstawionym do większego naczynia z wrzątkiem rozpuszczamy masło. Czekoladę rozdrabniamy dodajemy do rozpuszczonego masła, mieszając do momentu rozpuszczenia się czekolady. Wlewamy sok z mandarynki, mieszamy i zestawiamy w ognia. Następnie do czekolady dodajemy po żółtku cały czas mieszając, a potem po łyżce piany ubitej z białek. Mieszamy wszystko dokładnie ale delikatnie. Przygotowujemy teraz miseczki bądź pucharki. Biszkopty maczamy chwilkę w mleku, tak alby nie były za miękkie. Wykładamy na pucharkach. Na biszkopty można ewentualnie wyłożyć dowolny pokrojony owoc. W moim przypadku były to banany. Zalewamy musem. Dekorujemy. Mój mus pokryłam rozdrobnionymi białymi michałkami. :) I wyłożyłam reszta banana. Tak ukończony mus wstawiamy do lodówki na około 2 godzinki. Smacznego