Sposób przygotowania:
Mus czekoladowy Pyzy
Czekoladę połamałam i rozpuściłam w kąpieli wodnej. Jajko umyłam, sparzyłam, wybiłam do miski. Dodałam cukier, wanilię i ubiłam na puszystą pianę - pod koniec ubijania postawiłam miskę, na kilka chwil, na garnuszek z wrzącą wodą i ubijałam na parze żeby mieć pewność, że cukier całkowicie się rozpuścił. Nie przerywając miksowania dodałam serek i dalej ubijałam przez chwilę. Wlałam płynną czekoladę i likier. Oddzielnie ubiłam śmietankę - wmieszałam ją w masę za pomocą łyżki. Masę przełożyłam do szklaneczek, z tej ilości wyjdzie 4 - 6 porcji. Wierzch posypałam startą drobno czekoladą i posypką cukrową, odstawiłam do lodówki żeby deser stężał i schłodził się dobrze.
justynak223
Elficzna
Pyza
Elficzna, to taka wanilia w formie żelu - pasty, ja kupiłam ją w sklepie internetowym AleDobre.pl - jedna łyżeczka takiej pasty zastępuje ziarenka z jednej laski wanilii i jest to produkt naturalny robiony z prawdziwej wanilii a nie jakieś sztuczne aromaty