sylwioslawa

sylwioslawa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 412]

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszny mus czekoladowy na poprawę humoru

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

Składniki:

Mus czekoladowy z bitą śmietaną

 

  • składniki:
  • 125 g gorzkiej czekolady
  • 60 g masła
  • 3 jajka
  • 50 g cukru pudru
  • bita śmietana i starta czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mus czekoladowy z bitą śmietaną
Czekoladę i masło rozpuszczamy w kąpieli wodnej i studzimy. Żółtka oddzielamy od białek. Żółtka mieszamy z cukrem pudrem i rozpuszczoną czekoladą z masłem. Białka natomiast ubijamy na sztywną pianę i mieszamy z wcześniej uzyskaną masą. Mus nakładamy do pucharków. Przed podaniem należy schłodzić. A podajemy z bita śmietaną i wiórkami czekoladowymi. Smacznego