Sposób przygotowania:
mus jabłkowo - gruszkowy
bardzo prosty ale świetny deser dla dziecka, można też używać do wypieku ciast. ważne żeby przed zakupem jabłke sróbować czy są słodkie. do musu nie dodajemy cukru.
jabłka i gruszki obieramy ze skorki, usuwamy gniazda. owoce kroimy w większą kostkę gruszkę przekładamy do garnka , podlewamy wodą ok 1/2 szklanki i dusimy 15 minut, dokładamy jabłka i dusimy do miękkości.gruszki są twardsze dlatego gotujemy je dłużej. wszystko razem blendujemy, przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok 10 minut.
smacznego:)
jabłka i gruszki obieramy ze skorki, usuwamy gniazda. owoce kroimy w większą kostkę gruszkę przekładamy do garnka , podlewamy wodą ok 1/2 szklanki i dusimy 15 minut, dokładamy jabłka i dusimy do miękkości.gruszki są twardsze dlatego gotujemy je dłużej. wszystko razem blendujemy, przekładamy do słoików, pasteryzujemy ok 10 minut.
smacznego:)