paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Mus łososiowy z kiełkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szybki, zdrowy i pyszny mus z łososia gotowanego na parze oraz żółtka. Podany z kiełkami na pieczywie.

Mus łososiowy z kiełkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Mus łososiowy z kiełkami

 

  • łosoś -filet 10 dag
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • kiełki brokuła do smaku
  • masło 1 łyżka
  • majonez 1 łyżka
  • żółtko 1 szt
  • chleb chrupki 4 szt

Sposób przygotowania:

Mus łososiowy z kiełkami
Filet łososia opłukać i osuszyć, ugotować na parze, wystudzić. Rybę włożyć do miski z ugotowanym na twardo żółtkiem, dodać masło oraz majonez. Do smaku doprawić solą oraz pieprzem. Całość zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję. Pastą smarować dowolne pieczywo. Na koniec posypać kiełkami brokuła.
Mus łososiowy z kiełkami
Filet łososia opłukać i osuszyć, ugotować na parze, wystudzić. Rybę włożyć do miski z ugotowanym na twardo żółtkiem, dodać masło oraz majonez.
Mus łososiowy z kiełkami
Do smaku doprawić solą oraz pieprzem. Całość zmiksować blenderem na jednolitą konsystencję.

Tagi:

chleb