Sposób przygotowania:
Zapiekanka z musem z łososia.
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku,odcedzić ,dodać mleko i 5 dag masła.Ugnieść drewnianą pałką na jednolitą masę.Wystudzić. Pozostałym masłem posmarować naczynie żaroodporne i posypać je bułką tartą. Różyczki brokuła obgotować we wrzątku 5 minut.Do wody, w której się gotują dodać cukier i mini kosteczkę Knorr czosnek.Uwaga-wody nie solić! Wystudzić. Łososia sałatkowego zmiksować, zemleć lub rozdrobnić blenderem.Dodać do niego serek naturalny i mini kosteczkę Knorr pieprz ziołowy.Delikatnie wymieszać.Otrzymamy delikatny mus z łososia. Z wystudzonego puree ziemniaczanego odłożyć 4 łyżki do oddzielnego naczynia, dodać kilka różyczek brokuła, zioła prowansalskie i rozgnieść razem widelcem, bardzo delikatnie osolić. Do drugiej miseczki odłożyć dwie łyżki puree, dodać koncentrat pomidorowy i paprykę słodką i także wymieszać. Do przygotowanego wcześniej naczynia żaroodpornego wykładamy równomiernie połowę naszego puree, na nim rozkładamy różyczki brokuła , rozsmarowujemy mus z łososia.Przykrywamy pozostałym puree. Z zielonego i czerwonego puree robimy dekorację na wierzchu. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i zapiekamy ok.1 godziny (opiekacz górny i dolny). Przed podaniem lekko wystudzić, wygodniej jest kroić i nakładać.Smacznego! Potrawa jest droga, ale jeśli uda Wam się kupić tanio łososia, to spróbujcie, bo zapiekanka jest delikatna i pyszna.Tylko uważajcie z solą, bo łosoś wędzony jest słony.
Henia
msewka
Mirka227
5!
luna
pinecha
Natala1210
Jojo
caroline1983
Pyza
Doro
iwi69